petak, 9. listopada 2015.
TJESTENINA ZAČINJENA PARMEZANOM
POTREBNO:
350 gr tjestenine po želji
1 glavica brokolija iskidana na buketiće
100 gr rendanog parmezana
100 ge suhog mesa narezanog na kriške
200 ml pavlake
1 glavica crnog luka
1 kašika sjeckanog bijelog luka
4 kašike maslinovog ulja
biber i so
PRIPREMA:
U šerpu staviti vodu,posoliti je i u kipućoj vodi skuhati tjesteninu,zatim je ocijediti.Brokule kratko obariti.Na zagrijanom ulju propržiti sitno sjeckan crni i bijeli luk,dodati brokule,dinstati 5 minuta,pa umiješati pavlaku i rendani parmezan.Kada pavlaka proključa,dodati iscijeđenu tjesteninu,dobro promiješati,posoliti i pobiberiti po želji.Meso kratko propržiti u tavi,isjeckati ga,zatim po porcijama rasporediti komadiće mesa i poslužiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar