google-site-verification: google4049720917436912.html Slatka i slana jela: BORANIJA NA BOSANSKI NAČIN

utorak, 1. rujna 2015.

BORANIJA NA BOSANSKI NAČIN




POTREBNO:

1 vrlika glavica crnog luka
4 čehna bijelog luka
2 manje mrkve
6 manjih krompira
250 gr boranije
400 gr mesa
Biber,so
Malo aleva ljute paprike

PRIPREMA:
Isjecjati na kockice luk,mrkvu i bijeli luk i staviti da se dinsta na zagrijanom ulju,uz povremeno minešanje.Kada luk malo omekša dodati meso,zatim jos malo dinstati.Meso preliti sa 1,5 l vruće vode i ostaviti da se kuha.Dodati ljutu papriku da se kuha sa mesom.Kuhati oko 1 sat,zatim dodati isjeckanu boraniju i krompir,dodati još vode i kuhati 45 minuta.U skuhanu boraniju i krompir dodati začine.Sa strane u jednoj tavici zagrijati 3 kašike ulja i dodati 3 kašike brašna.Kada brašno požuti,zapršku dodati u mahune i kuhati još 10 minuta.Skinuti sa vatre ostaviti da se malo ohladi i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar