petak, 25. rujna 2015.
BAKLAVA
POTREBNO:
1 pakovanje kora
500 gr mljevenih oraha
500 gr sjeckanih oraha
250 gr putera
AGDA:
500 gr šećera
500 ml vode
1 limun
PRIPREMA:
Pomiješati sjeckane i mljevene orahe,zatim otopiti puter i pustiti da se ohladi.Namastiti tepsiju i staviti koru koju treba također namastiti puterom.Preko kore posuti orahe i staviti sljedeću koru namazanu puterom.Postupak ponavljati dok se sastojci ne potroše.Zadnju koru ne posipati orasima.Izrezati baklave na željene veličine i staviti u zagrijanu rernu da se peče na 200*c dok ne porumeni.Dok se baklava peče kuhati šećer i vodu da dobijete agdu i stavite koju kap limuna.Pečenu baklavu preliti agdom i pustiti da upije.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar