utorak, 1. rujna 2015.
KUS-KUS SA JUNEČIM GULAŠOM
POTREBNO:
250 gr kus-kusa
250 ml povrtnog temeljca
200 gr tikvica
1 kašika maslinovog ulja
So i biber po želji.
GULAŠ:
600 gr junetine od vrata
500 gr crvenog luka
3 čehna bijelog luka
2 kašike ulja
1 kašika mljevene crvene paprike
So i biber po želji
PRIPREMA:
U povrtnom temeljcu pripremiti kus-kus prema uputstvu na vrečici.
Gulaš:Luk i bijeli luk sitno isjeckati i dinstati dok ne porumeni.Junetinu isjeći na kocke,dodati na luk i dinstati dok tekučina ne ispari.Dodati crvenu papriku,posoliti,dodati biber po želji i preliti vodom.Gulaš kuhati na laganoj vatri oko 1,5 sat uz povremeno miješanje i doljevanje vode,dok meso ne omekša.Tikvice narezati na trakice i prepeći ih na malo maslinovog ulja,pa poslužiti uz gulaš i pripremljeni kus-kus.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar