utorak, 1. rujna 2015.
FARFALLA PASTA SA BORANIJOM I PILETINOM
POTREBNO:
500 gr farfalla paste(tjestenina u obliku mašnice)
500 gr barenog pilećeg bijelog mesa
350 gr boranije
ZA DRESING:
2 šolje sviježe nabranog bosiljka
2 čehne bijelog luka
100 ml maslinovog ulja
Biber i so
PRIPREMA:
Izlomljenu boraniju kuhati 10 minuta u slanoj ključaloj vodi,zatim je ocijediti i isprati pod mlazom hladne vode.Tjesteninu skuhati u vodi u kojoj se kuhala boranija,zatim i nju ocijediti i isprati pod mlazom hladne vode.
Dresing:
U blender ubaciti bosiljak,maslinovo ulje i začine po želji.Blendati do homogene smjese.U večoj zdjeli pomiješati boraniju,tjesteninu i pileće meso isjeckano na kockice,pa dodati dresing.Lagano promiješati.
Po želji posuti parmezanom ili naerendanim mladim sirom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar