petak, 21. kolovoza 2015.
VOĆNA TORTA
Sastojci:
200 g piškota
Krem:
400 g tropskog voća iz konzerve
2 banane
2 kivija
2 jabuke
200 ml soka od jabuke
4 kesice želatina
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Ocjediti tropsko voće od soka iz konzerve. Sipati sok u šerpu, dodati 200 ml soka od jabuke i 200 ml slatke pavlake a zatim zagrijati, dodati razmućen želatin, promješati i ostaviti žele da se prohladi. Staviti tropsko voće, kao i iseckane banane, jabuke i kivi i promješati. Kalup, po dnu, obložiti piškotama prethodno potopljenim u sok od jabuke. Preručiti žele sa voćem u kalup i ostaviti u frižider da se stegne. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag premazati i ukrasiti tortu.
Izvor: www.kuhinjica.rs
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar