Oblik uštipka okus peksimeta nemasni,brzi i ukusni.
Sastojci
1/2 kg brašna
prasak za pecivo,
oko 430 gr čvrstog jogurta(koristila sam
veliko pakovanje od 850gr i upotrijebila pola
2 jaja...
so
ulje za prženje
Priprema
1.
Umutiti pjenjačom jaja,jogurt,so i prasak za pecivo.
Zatim dodati brašno i kuhačom formirati tijesto,koje treba da je gusto i malo “gnjecavo” te ga dodatno još malo izraditi mixerom(spiralnim nastavcima za tijesto)
2.
U manjoj šerpici zagrijati malo vise ulja(da uštipci plivaju)
Čajnom kašikom vaditi uštipke i pržiti u vrućem ulju(na srednjoj temperaturi okrećući ih povremeno dok ne dobiju finu zlaćenu boju)
Prže se dosta brzo i ne upijaju masnoću
3.
Odlični uz sir,jogurt,suhomesnato...i čašu hladnog piva ili vina...
Izvor: www.coolinarika.com
Sastojci
1/2 kg brašna
prasak za pecivo,
oko 430 gr čvrstog jogurta(koristila sam
veliko pakovanje od 850gr i upotrijebila pola
2 jaja...
so
ulje za prženje
Priprema
1.
Umutiti pjenjačom jaja,jogurt,so i prasak za pecivo.
Zatim dodati brašno i kuhačom formirati tijesto,koje treba da je gusto i malo “gnjecavo” te ga dodatno još malo izraditi mixerom(spiralnim nastavcima za tijesto)
2.
U manjoj šerpici zagrijati malo vise ulja(da uštipci plivaju)
Čajnom kašikom vaditi uštipke i pržiti u vrućem ulju(na srednjoj temperaturi okrećući ih povremeno dok ne dobiju finu zlaćenu boju)
Prže se dosta brzo i ne upijaju masnoću
3.
Odlični uz sir,jogurt,suhomesnato...i čašu hladnog piva ili vina...
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar