google-site-verification: google4049720917436912.html Slatka i slana jela: RUSKE KAPE

ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

RUSKE KAPE

 
 
 
 POTREBNO
 
8 jaja
14 kašika brašna
100 gr kristal šećera 
2 kašike kakaa
8 kašika tople vode
 
FIL
 
500 ml mlijeka
6 kašika brašna
250 gr kristal šećera
1 vanil šećer.
 
ČOKOLADNA GLAZURA
 mliječna čokolada
 
 
PRIPREMA
 
 Umutiti jaja sa šećerom,zatim dodati brašno,kakao i toplu vodu,sve dobro izmiješati i sasuti u četvrtast i podmazan pleh,zatim ispeći.Pečeno tijesto ohladiti.
Fil- mlijeko skuhati sa kristal šećerom,vanil šečerom,zatim dodati brašno.(skuhati kao kremu)U prohlađen fil dodati 250 gr umućenog margarina.Ostaviti da se ohladi.Manjom čašom vaditi pogače i svaku isjeći na pola,zatim filovati iznutra i spojiti ih,pa namazati fil i spolja.Svaku kapicu uvaljati u kokos,potom preliti čokoladnom glazurom.(otopljenom čokoladom).

Nema komentara:

Objavi komentar