google-site-verification: google4049720917436912.html Slatka i slana jela: KLEPE

nedjelja, 23. kolovoza 2015.

KLEPE



POTREBNO
700 gr brašna
300 gr mljevenog mesa
1 glavica crvenog luka
vegeta,so,biber,maslac
kiselo vrhnje
čehno bijelog luka

PRIPREMA

Od brašna,soli i malo vode zamijesiti dvije malo tvrđe jufke i ostaviti da malo odstoji.Tijesto razviti oklagijom da nije puno debelo.Jufke ne mastiti.Posebno pripremiti mljeveno meso,dodati isjeckani crveni luk,vegetu,so,biber.Jufku isjeći na kockice,zatim svaku kockicu filovati sa malo mesa i zatvoriti.U dublju šerpu staviti posoljenu vodu da vri.U kipuću vodu stavljati 10-tak klepa da kuhaju.Gotove su kada isplivaju na površinu.Klepe vaditi u cjediljku da se malo ocijede,zatim ih redati u vatrostalnu zdjelu.Istopiti malo maslaca i preliti preko poredanih klepa,zatim preliti i sa kiselim vrhnjem u koje je isjeckano čehno bijelog luka.Klepe staviti u rernu i peći oko 15 minuta.Poslužiti tople.

Nema komentara:

Objavi komentar