POTREBNO:
PRHKO TIJESTO
250 gr brašna
120 gr maslaca
1 žumance
1 kašika vrhnja
malo korice od limuna
NADLJEV
500 gr mascarpone sira
0.5 l slatkog vrhnja
čokolada
želatin
PRELJEV ZA TORTU
šumsko voće
80 gr šećera u prahu
želatin
PRIPREMA
Umutiti maslac,brašno,žumance,vrhnje i malo korice od limuna te ostaviti da odstoji 1 sat.U namašćen kalup sasuti smjesu,zatim peći a prije pečenja obavezno tijesto probosti viljuškom na više mjesta.Ostaviti koru da se ohladi.
Slatko vrhnje umutiti u posebnoj posudi,te dodati prethodno razrađen mascarpone sa tri kašike šećera u prahu i nasjeckanom čokoladom.Sve zajedno sjediniti i dodati želatin.Dobivenu smjesu sasuti preko kore.
Za preljev u šumsko voće dodati šećer u prahu,promiješati zatim sve zajedno prokuhati uz dodatak želatina.Premazati preko nadljeva.Ohladiti i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar