google-site-verification: google4049720917436912.html Slatka i slana jela: AJVAR PO BAKINOM RECEPTU

petak, 21. kolovoza 2015.

AJVAR PO BAKINOM RECEPTU






 SASTOJCI
20 kg crvene mesnate parike
15-20 patlidgane,srednje velicine
2 lit ulje
so
za ljuti ajvar
2 kg ljute vezane paprike

PRIPREMA
1.
Paprike ispecemo, oljustimo i dobro ocistimo od semena
2.
Patlidgane takodge ispecemo, oljustimo i dobro ocistimo.
3.
Ostavimo ih preko noci da se cijede
4.
Ujutru sameljemo paprike i patliđane, na masinu za meso oni koji vole ljut ajvar zajedno samelju i vezane paprike koji ne mora da su peceni
5.
Stavimo samo litar ulja ,da se zagrije i sipamo paprike i patliđane da se prže.
 6.
Prilikom przenja sipate ponovo ulje.neki patliđan vise prima ulje, a neki manje, pa stoga to je odokativno
7.
Mjesajte non-stop kako ne bi zagorilo.
8.
Kada prilikom mjesanja pocinje da ostaje vidljiv trag, posolite po ukusu, przite jos petnaesetak min.
9.
Vruc ajvar skupla se u vruce tegle
10.
Dobar tek
Posluživanje
Moja baka je uvek govorila da na 1 kg crvene mesnate paprike dolazi jedan crni patliđan,sredne velicine, i da je to tajna njenog ajvara
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar