google-site-verification: google4049720917436912.html Slatka i slana jela: ČOKOLADNA KEKS TORTA

petak, 21. kolovoza 2015.

ČOKOLADNA KEKS TORTA


ČOKOLADNA KEKS TORTA ZA SAMO 20 MINUTICA! DA DA


SASTOJCI

SASTOJCI ZA 1. DIO KREME

400 ml mlijeka
1 puding od čokolade
30 g šećera

SASTOJCI ZA 2. DIO KREME

4 žumanca
 2 velike žlice šećera
2 vrećice vanilin šećera
70 g čokolade
7 velikih žlica mljevenih oraha
9 velikih žlica mljevenog keksa (moj favorit je plazma)

SASTOJCI ZA 3. DIO KREME

4 bjelanjka
60 g šećera
Sastojci za koru:
400 g petit beurre keksa
200 ml toplog mlijeka
15 ml crne kave
PRIPREMA
1.
Prasak za puding i šećer izmiješate sa 100 ml hladnog mlijeka. Kad ostalih 300 ml mlijeka prokuha, uspite u njega prasak i lagano miješajte dok ne postane čvrst.
2.
Žumanjke odvojite od bjelanaca. U žumanjke odmah stavite šećer i vanilin šecer i mutite el. mješalicom na pari dok ne postanu sasvim bijeli.Umiješajte čokoladu, brzim energičnim pokretima sve dok se ne istopi.U smjesu stavite oraha, keks i 200 ml čokoladnog pudinga.
3.
Bjelanca umutite u čvrst snijeg, postepeno dodavajuci šećer.A onda ih polako umiješajte u kremu.
4.
Ostatak od 200 ml pudinga razrijedite sa 200 ml toplog mlijeka i malo kave. Kava se ne smije osjetit u kolaču, treba je bit tek toliko da promijeni okus.
5.
U posudu veličine 18 X 28cm slažite namočene kekse.(To je veličina za 3×4 keksa) na njih stavite oko 6 punih žlica fila.
Zadnji red keksa ukrasite šlag kremom.
Posluživanje
Ako ne volite pudinge u kremi, onda puding možete izostaviti a umjesto njega staviti 80 g maslaca ili margarina. Iako krema stvarno nije “gumenasta”.
Ako volite mekše kolače, kekse natapajte više i duže u toplijem mlijeku.
Bjelanca možete zamijenit šlagom ili šlag kremom.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar