Potrebno:
400 gr čokolade za kuhanje
4 kašike gustina
600 ml mlijeka
250 gr margarina
300 ml čokoladnog mlijeka
400 gr piškota
Glazura
100 gr čokolade
1 kašika ulja
2 kašike ulja
Priprema
Gustin razmutiti sa malo mlijeka,a ostatak mlijeka skuhati.U skuhano mlijeko dodati dobro razmučen gustin,kuhati dok se smesa ne zgusne.U topao fil staviti čokoladu,mješati dok se ne istopi.Ostaviti da se ohladi.Pjenasto umutiti margarin i sjediniti sa čokoladnim filom.Piskote umakati u čokoladno mlijeko i redati u kalup,zatim premazati polovinom fila,pa opet staviti piškote umočene u mlijeko,pa fil.
Glazura- istopiti čokoladu dodati mlijeko i kašiku ulja,zatim preliti tortu.Dobro ohladiti i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar