TIJESTO:
5 žumanaca
5 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kašika kakaa
1 prašak z pecivo
1 vanil šećer
snijeg od bjelanaca
KREMA:
3 jaja
300 gr šećera
4 kašike gustina
4 reda čokolade za kuhanje
200gr margarina
300 ml mlijeka
šoljica kafe
4 banane
400 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
Za tijesto pjenasto umutiti jaja i šećer,zatim dodati brašno,kakao,vanil šećer i prašak za pecivo.Od bjelanaca mutiti čvrst snijeg i dodati prethodno napravljenoj masi uz lagano miješanje.Koru peći 15-20 minuta na tempersturi 225*c.Za kremu umiješati jaja,šećer,rastopljenu čokoladu,zatim dodati gustin prethodno razmućen u gustinu i dobro izmiješati i prokuhati.U ohlađenu kremu dodati margarin.Skuhati šoljicu kafe i poprskati ohlađeno tijesto,zatim premazati kremom i poredati četiri banane narezane na kolutove (možete i po dužini,po želji).Na kraju tortu premazati umućenim slatkim vrhnjem.Ukrasiti naribanom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar