google-site-verification: google4049720917436912.html Slatka i slana jela: PEČENI KROMPIR NA NOVI NAČIN

ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

PEČENI KROMPIR NA NOVI NAČIN






Potrebni sastojci:
    6 krompira srednje veličine
    2-3 čehna bijelog luka
    2 kašike maslinovog ulja
    30 g putera
    Morska so, svježe mljeveni biber

Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C.
Krompire režete tako da ga stavite na desku za rezanje i siječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra prije kraja stanite sa siječenjem.:Kad ste isekeli krompir poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijelog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta.
Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz meso, ali i kao grickalice uz pivo sa malo kajmaka i svežeg sira.
Izvor:http:lifepressmagazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar