Potrebno:
5 jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja mlijeka
3 šolje mljevenih oraha
3 šolje griza
1 prašak za pecivo
Zaljev:
2 šolje šećera
2 šolje vode
Glazura:
Čokolada
Malo margarina
2 kašike mlijeka
Priprema:
Polupati jaja,izmješati,zatim dodati šećer,ulje,mlijeko,orahe,griz i prašak za pecivo.Sve dobro izmješati i staviti u kalup za pećenje koji je prethodno namašćen i pobrašnjen.Peći 20- tak minuta na 220°c.zavisno od peći.U međuvremenu prokuhati šećer i vodu i vruću koru zaliti vrućom agdom.Ostaviti da se malo ohladi.Pripremiti glaziru od istopljene čokolade i preliti preko kolača.Ohladiti,isjeći na kocke i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar