Potrebno:
Kora:
200 gr maslaca/margarina
200 gr šećera
4 jaja
1 vanil šećer
100 gr jestivog skroba
100 gr bašna
Pola kašićice praška za pecivo
Krema:
200 gr maslaca
200 gr šećera u prahu
125 gr naribane čokolade
Jaje
Preljev:
125 gr mliječne čokolade
2 kašike vruće vode
25 g kokosove masti
Priprema:
Razmekšanu masnoću,šećer,vanilin šećer,jaja škrob,brašno i prašak za pecivo dobro umutiti mikserom.Smjesu podijeliti u 3-4 dijela( po želji) te oblikovati u željeni kalup,te svaki dio posebno na masnom papiru peći u zagrijanoj rerni oko 20-tak minuta na 170 °c.Listove tijesta ostavljati da se ohlade.Za kremu pjenasto umutiti masnoću,posebno umutiti žumane,posebno bjelance pa sjediniti,potom dodati ostale sastojke i mješati dok se ne dobije glatka smjesa.Listove tijesta mazati kremom i redati ih.Za preljev razmekšati čokoladu,dodati vruću vodu i kokosovu mast,te odmah preliti tortu.Ohladiti i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar