Potrebno:
Kora:
175 gr maslaca ili margarina
200 gr šećera
5 jaja
2 kašike đema od jagoda ili malina
200 gr čokolade
175 gr brašna
1 avna kašićica praška za pecivo
50 g mljevenih badema
Krema:
250 gr maslaca
250 gr šećera u prahu
2 žumanjka
Kašičica naribane kore naranđe
1 kašika kafe u prahu
Nekoliko isjeckanih pistaca
Priprema:
Maslac ili margarin pjenasto izmješati sa šećerom i uz stalno mješanje dodavati žumanca,te na kraju čololadu otopljenu na pari.Prosijati brašno,dodati prašak za pecivo,pa dodati umučen maslac,zatim mljeveni badem i čvrsto ulupan snijeg od bjelanaca.Sve pomješati.Smjesu izliti u podmazan pleh i peći ga oko 50 minuta.Za kremu pjenasto umutiti omekšan maslac,šećer i žumanca.Uz stalno mješanje dodati ribanu koru naranđe i kafu u prahu.Tortu presjeći na 3 dijela i svaki dio premazati pripremljenom kremom.Istom kremom tortu premazati po vrhu i sa strana.Ukrasiti isjeckanim pistacama i špricom napravljenim cvijetićima.
Nema komentara:
Objavi komentar