google-site-verification: google4049720917436912.html Slatka i slana jela: PUNJENI PATLIĐAN

srijeda, 12. kolovoza 2015.

PUNJENI PATLIĐAN



Potrebno:
500 gr faširanog mesa
1 kg tanjih patliđana
100 gr crvenog luka
Čeri paradajz
Sjeckana paprika
Paradajz pelat
Parmezan
Maslinovo ulje
Biber,so

Priprema:
Patliđane oguliti i staviti u slanu vodu da odstoje.Izdubiti ih po sredini i pržiti na ulju dok ne porumene.U drugoj tavi propržiti sitno isjeckan luk i faširano meso,zatim dodati paradajz pelat so i vodu.Patliđane napuniti filom i poredati u nauljenu tepsiju.Dekorisati čeri paradajzom i paprikom.U zagrijati rernu na 220°c i peći 25 minuta.Kada je gotovo patliđane  posuti parmezanom i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar