srijeda, 12. kolovoza 2015.
FAŠIRANE ŠNICLE
Priprema:
600 gr mljevene junetine
2 glavice crnog luka
1 jaje
Malo sredine hljeba
1 šolja mlijeka
1 šolja brašna
Ulje,peršunov list
So,biber
Priprema:
Luk sitno isjeckati i sjediniti sa mesom.Dodati ocijeđen hljeb koji je bio potopljen u mlijeku.Posoliti,pobiberiti,dodati jaje,sitno isjeckan peršunov list i sve dobro izmješati.Ostaviti smjesu da odstoji 20 minuta.Navlažiti ruke i praviti pljosnate šnicle ,valjati u brašno,spuštati u zagrijano ulje i pržiti dok dobro ne porumene sa obje strane.Gotove šnicle vaditi rešetkastom kašikom i redati u tanjir.Preliti ih sa malo masnoće u kojoj su se pržile da se nebi osušile.Posluziti sa krompir pireom ili nekim drugim povrćem.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar