Potrebno:
Kora:
3 jaja
6 dkg šećera
Fil:
1 kg sviježih dunja
300 gr šrćera
1 vanil šećer
Zdrobljeni lješnjaci
Slatko vrhnje
Priprema:
Jaja i šećer dobro ulupiti,da bude gusta smjesa.Podmazati pleh,posuti ga bašnom ili obložiti papirom za pečenje,izliti smjesu i peći na 170°c 10-15 minuta.Kada je biskvit pečen,ohladiti ga.Svježe dunje oguliti,isjeći na sitne kocke i staviti da se kuhaju u vodi.Kada dunje smekšaju,izvaditi ih,ocijediti vodu i zgnječiti u kašu.Kašu potom usuti u šerpu,dodati 300 gr šećera i ostaviti da se kuha dok ne bude gusta smjesa.Kada je gotovo,smjesu preliti po ohlađenom biskvitu,posuti vanil šećerom,zdrobljenim lješnjacima i staviti u zagrijanu rernu da se malo zapeče.Ohladiti i preliti slatkim vrhnjem,isjeći i servirati.

Nema komentara:
Objavi komentar