Potrebno:
300 gr maslaca
300 gr šećera
300 gr brašna
5 jaja
1 mala boćica arome od naranđe
1 kašikica praška za pecivo
Prstohvat soli
Za preljev:
450 gr bijele čokolade
450 gr mliječne čokolade
Ukras:
Ušećereni ukras po želji
Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom i aromom od naranđe a bude pjenušavo.Razdvojiti bjelanca od žumanca,pa dodati žumanca u smjesu.Pomješati brašno i prašak za pecivo,pa takođe dodati u smjesu i dobro izmješati.Umututi bjelanca sa malo soli u čvrst snijeg pa dodati u smjesu.U namašćen pleh ravnomjerno razmazati smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 180°c oko 30 minuta.Izvaditi kolač iz pećnice i probosti ga viljuškom na par mjesta.Ohlađen kolač nasjeći na kvadratiće širine oko 3 cm.Za preljev na pari posebno otopiti bijelu i mliječnu čokoladu.Umakati kolače u čokolade i ukasiti šečernom dekoracijom po želji.Osušiti kolače i poslužiti.

Nema komentara:
Objavi komentar