Potrebno:
200 ml mineralne vode
100 ml mlijeka
2 žumanjka
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
Prstohvat soli,malo šećera
1 svježi kvasac
600 gr brašna
Fil:
300 gr sira mozzarella
400 gr salame
300 gr gljiva
Origano
Umak od paradajza
Priprema:
Zagrijati mlijeko i u njemu otopiti kvasac,ostaviti da malo naraste.U međuvremenu u zdijelu staviti ostale sastojke za tijesto,te na kraju dodati kvasac i sve dobro pomješati.Tijesto ostaviti na toplom oko 45 minita da naraste.Naribati salamu,sir i narezati gljive.Na razvijeno tijesto koje se stavlja na namašćen pleh,staviti umak od paradajza,zatim gljive,salamu i sir.Peći u zagrinanoj rerni oko 25 minuta na 220°c.Po želji poslužiti sa kečapom i majonezom.
Nema komentara:
Objavi komentar