Potrebno:
700 gr pilećih fileta
100 gr luka
400 gr svježe crvene paprike
Za marinadu:
200 ml jogurta
Kašićica soli,vegeta
Biber
Pola kašićice kima
4 kašike ulja
Kašika sirćeta
0,5 g šafrana
Za posluživanje:
1 limun narezan na ploške
Sviježi listovi metvice
Priprema:
U posudu pomiješati jogurt,so,biber,vegetu,kim,ulje i sirće u homogenu smjesu.U malo vode rastopiti šafran i dodati u mješavinu.Pileća prsa narezati na kocke veličine zalogaja.Meso staviti u pripremljenu marinadu i ostaviti da odstoji naj manje 2 sata.Poželjno je meso ostaviti u marinadi preko noći.Luk i papriku takođe narezati na kocke.Na štapice za ražnjiće stavljati naizmjenično piletinu pa papriku,piletinu pa luk,sve dok ražnjići ne budu puni.Peći ih na roštilju oko 15 minuta ili u tavi sa malo ulja.Uz ražnjiće poslužiti limun i listove metvice,a pripremiti neposredno pred posluživanje.

Nema komentara:
Objavi komentar