Potrebno:
Tijesto:
250 gr brašna
1 žumanjak
170 g margarina
70 gr šećera u prahu
Ribana korica od limuna
Malo soli
Krema:
5 listova želatina
200 gr bijele čokolade
6 kašika mlijeka
300 ml vrhnja
500 gr svježeg sira
50 gr šećera u prahu
2 jaja
Višnje i sirup od višanja
Priprema:
U prhko tijesto umutiti žumanjak,brašno,margarin,šećer,ribanu koricu od limuna,malo soli i ostaviti da odstoji 1 sat.Istanjiti tijesto na tanki list i obložiti dno i rubove kalupa promjera 20 cm.Peći 15 minuta na 180°c.Ohladiti.Želatin umočiti u vodu da odstoji.Čokoladu otopiti sa mlijekom na pari,miješati,pa dodati želatin,miješati dok se ne otopi.Zatim pomiješati sir,vrhnje,šećer u prahu i žumanjke.U posebnoj posudi istući bjelanke.Sjediniti smjesu čokolade sa smjesom sira i polahko dodavati istučene bjelanke.Smjesu izliti na ohlađeno tijesto,prekriti gornjim dijelom kalupa,držati na hladnom preko noći.Ukrasiti višnjama i sirupom od višanja,isjeći i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar