srijeda, 12. kolovoza 2015.
UKUSNA I LAGANA TORTA
Potrebno:
150 gr tamne čokolade
150 gr očišćenih i nasjeckanih višanja ili nekog drugog voća( po želji)
150 gr šećera
150 gr maslaca
50 gr tamnog kakaa
80 gr mekog brašna
3 cijela izmućena jaja
Pola kašićice praška za pecivo
100 gr nasjeckane mliječne čokolade
Kesica kreme od čokolade
Slatko vrhnje
Priprema:
Rernu zagrijati na 180°c.U manji kalup za torte staviti papir za pečenje.Na pari otopiti tamnu čokoladu i maslac,pa dodati višnje i skloniti sa vatre.U drugu posudu staviti kakao,brašno,prašak za pecivo,dodati šećer i sve zajedno dodati u otopljenu čokoladu i maslac.Dobro umutiti.Dodati umučena jaja i nasjeckanu čokoladu,izmješati.Dobivenu smjesu izliti u kalup i peći oko 20-30 min,zavisno od peći.Rubovi kolača će dobiti koricu a unutrašnjost treba ostati mekana i sočna.Ohladiti koru.Napraviti čokoladnu kremu po uputstvu sa vrećice i premazari preko biskvita.Slatko vrhnje za šlag istući i premazati preko čokoladne kreme.Sezonsko voće po želji možete poredati po torti.Ohladiti tortu i poslužiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar